kiski

Most, hogy a szárnyas éjfél ellibbenve továbbszáll
gondbaborult lelkemnek tétova vára felett
lanyha legyintéssel ígérve kivágni csalódott
szívkeserűségemnek szárbaszökő gyökerét,
felserkentem blogba ma rejteni mindama kételyt
mely élete alkonya vártán elönti a férfikebelt.

Ugye milyen gazdag a magyar nyelv, hogy hosszú sorokon át engedi verselni azt is, akinek nincs semmi mondandója?

Friss topikok

  • kiskii: @Bence Aradi: Köszönöm! (2020.03.23. 05:26) Decimus Iunius Iuvenalis első szatírája
  • heptakontanonaéder: @kisa: és melyik buz... oppardon! _MELEG_ prodjúszer óhajtotta megfarkalni szegényt? (és hány kabá... (2017.11.01. 19:28) Marton és banyatank
  • Geo_: Lehet, addig jó nekünk, amíg nem tudjuk a választ... Mert majd jön az új isten: szazad21.blog.hu/2... (2017.10.29. 17:38) Bölcsészek és butászok
  • heptakontanonaéder: bocsika _ÉN_ elég sokat éltem falun. És a "falu szája" tökéletesen képes felmérni az erő- és szexu... (2017.10.28. 20:57) Nemi szerepek
  • heptakontanonaéder: Te csak ne rinyálj, örülj, hogy legalább nem ver! (2017.10.28. 09:24) Szaltó és cipő

Címkék

1968 (1) Áfra János (1) álom (1) altiszt (1) anyák napja (1) autó (1) autodafé (1) az élet értelme (1) balfasz (1) birodalom (1) bor (1) botka (1) bruce willis (1) cineg (1) cipő (1) Coldrex (1) csak a volt (1) család (1) diáklázadás (1) díj (1) egyenruha (1) ellenzék (1) én pártom (1) eper (1) érettségi (1) érték (1) eső (1) esti dal (1) fidesz (1) Firenze (1) fodrász (1) fordítás (1) galanga (1) galuska (1) gyerekvers (1) hajnal (1) hideg (2) hobbit (1) inkvizció (1) irodalmi ügynök (1) irodalom (1) Iuvenalis (1) Juvenalis (1) kecske zsolt (1) kenguru (1) képviselők (1) kiski (14) kistarcsa (1) kitüntetés (1) kocsma (1) koldulás (1) koldus (1) koldus katekizmus (1) komócsin (1) köszvény (1) kötőhártya-gyulladás (1) közlekedési múzeum (1) Kukorelly Endre (1) lábjegyzet (1) látványmészárszék (1) lecsó (1) lenin (1) leonidász (1) lesötétült (1) mackó (1) május 1. (1) március 15 (1) melegítő (1) momentum (1) műfordítás (1) nagymama (1) nagy élet (1) nátha (1) nej (1) névnap (1) nixon (1) novella (1) ooloo (8) ősember (1) ottbasszamegafene (1) pálinka (1) paprikáskrumpli (1) parkolóőr (1) párt (1) pénz (1) Petőfi (1) portás (2) posta (2) rendőr (1) Robert Capa (1) sár (1) sci-fi (1) slasa (1) Sólyom (1) sör (1) spárta (1) szakszervezet (1) Szatírák (1) személyi (1) szimonidész (1) szonett (1) szverdlov (1) takanéni (1) Tarlós (1) tejföl (1) temetés (1) Török Monika (1) torta (1) tündérnaptár (1) tüntetés (2) turbolya (1) türelmetlen szonett (1) választás (1) város (1) vers (6) verseny (1) zokni (1) zoknyi (1) Címkefelhő

2017.08.19. 12:45 kiskii

Bazsarózsák és vériszam

Barcelonában meghalt 13 ember, amikor egy autó a tömegbe hajtott. Most épp azon gondolkodom, hogy miért kellene nekem ezen megrendülni? Barcelona 2000 kilométerre van, ahhoz, hogy ez normális esetben egyáltalán hír legyen, minimum 200 embernek kellett volna meghalnia. Ha az áldozatok között legalább egy magyar lett volna, az persze más, akkor igenis mélységesen el lennék kenődve. Kérem legközelebb a médiát, hogy amikor Günter Knopf Augsburgnál elbóbiskol a volánnál, és álmában belehajtva a Pfingstrose Gasthaus kerthelyiségébe legázol tizenhárom ebédező germánt, szintén napokig főcímben hozzák az esetet! Persze nem fogják, mert ettől nem kezd szaporafosásba az átlag droid és a nyáltermelése is természetes szinten marad, szóval a Günter-féle balesettől nem fogy jobban az újság. 

Mondhatni, a terror csak azért létezik, mert a tévé meg a lapok ezerrel nyomatják a sztorit, ha mondjuk a legközelebbi három eset után konzekvensen leszarnák a témát, ezzel a leheletnyi ignoranciával több ilyen esetet előznének meg, mint húsz kommandós alakulat. De mit lehet tenni, a népek szeretnek rettegni, és az ilyen esetek megerősítik a droidot abban a szent hitében, hogy ő annyira fontos, hogy komoly felnőtt elmebetegek célpontként gondolnak rá, kemény kiképzésen vesznek részt és jelentős anyagi erőforrásokat mozgósítanak, hogy pünkt őt öljék meg, miközben káposztás cvekedlit ozsonnál zacskóból a hűvösvölgyi Nagyréten. 

Ha a lapok helyin kezelnék a dolgot, vagyis hogy egy elmeháborodott vagy egy tök normál bűnöző gázolta el az embereket, mint ahogy valójában, akkor kisebb lenne az össznépi pánik, de nem, nekik magasabb szintre kell hozni a témát, ki kell emelniük, miféle szervezet miféle agyament gondolkodásmódja vezetett odáig, hogy Ahmed Dzsihád kisbuszra kapjon, mintha ez hangyafasznyival is veszélyesebb, gyakoribb és fájdalmasabb lenne annál, amikor pusztán közlekedési balesetben, kefélés közbeni infarktusban vagy a kölni székesegyház vízköpőjének letörése által halna meg valaki. Valakik. Ilyesmikben amúgy évente csak Németországban tizensokezren patkolnak el. 

Na, nem azt mondom ezzel, hogy ezeket az Ahmedeket ne kellene preventíve tarkón lőni a Camp Nou kazamatáiban, de hát egyfelől igenis tucatjával lövik őket agyon az erre szakosodott szolgálatok erre kiképzett emberei, csak ők nem csinálnak a dologból főcímzenét, hanem az eredményt elássák a budi mögött a lobéliák alá, aztán elmennek vacsorálni az asszonnyal a közeli kisvendéglőbe. Mint ahogy a katalán rendőrség évente pár száz esetben lemeszeli a részeg sofőröket mielőtt azok bajt okozhatnának. És mint ahogy nekik sem sikerül minden részeg autóst elkapni, mielőtt tragédiát okoz, hát a villámkezűek se találnak meg minden józant aki szintén. 

Szóval van nekünk ez a terror, amin a média csámcsogva élvez, ti meg habzsolva zabáljátok és rettegitek a világnak végét, mintha nem ugyanez menne már tízezer éve; nota bene, hasonló erőszakosságok folytán ülünk ma ott ahol, csak az azért más, mert azt a mi őseink csinálták a barbár idegenekkel, és különben is régen volt. Ja, és nem volt sajtó, hogy minden szellemi toprongynak részletesen beszámoljon róla.

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kiski.blog.hu/api/trackback/id/tr7912762694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BRAAJEN 2017.08.21. 08:51:16

ez olyan(jó, nem olyan), mint naponta bemondják, hogy drágulnak az albérletárak országszerte...
és ezért drágulnak az albérlet árak országszerte...
süti beállítások módosítása