kiski

Most, hogy a szárnyas éjfél ellibbenve továbbszáll
gondbaborult lelkemnek tétova vára felett
lanyha legyintéssel ígérve kivágni csalódott
szívkeserűségemnek szárbaszökő gyökerét,
felserkentem blogba ma rejteni mindama kételyt
mely élete alkonya vártán elönti a férfikebelt.

Ugye milyen gazdag a magyar nyelv, hogy hosszú sorokon át engedi verselni azt is, akinek nincs semmi mondandója?

Friss topikok

  • kiskii: @Bence Aradi: Köszönöm! (2020.03.23. 05:26) Decimus Iunius Iuvenalis első szatírája
  • heptakontanonaéder: @kisa: és melyik buz... oppardon! _MELEG_ prodjúszer óhajtotta megfarkalni szegényt? (és hány kabá... (2017.11.01. 19:28) Marton és banyatank
  • Geo_: Lehet, addig jó nekünk, amíg nem tudjuk a választ... Mert majd jön az új isten: szazad21.blog.hu/2... (2017.10.29. 17:38) Bölcsészek és butászok
  • heptakontanonaéder: bocsika _ÉN_ elég sokat éltem falun. És a "falu szája" tökéletesen képes felmérni az erő- és szexu... (2017.10.28. 20:57) Nemi szerepek
  • heptakontanonaéder: Te csak ne rinyálj, örülj, hogy legalább nem ver! (2017.10.28. 09:24) Szaltó és cipő

Címkék

1968 (1) Áfra János (1) álom (1) altiszt (1) anyák napja (1) autó (1) autodafé (1) az élet értelme (1) balfasz (1) birodalom (1) bor (1) botka (1) bruce willis (1) cineg (1) cipő (1) Coldrex (1) csak a volt (1) család (1) diáklázadás (1) díj (1) egyenruha (1) ellenzék (1) én pártom (1) eper (1) érettségi (1) érték (1) eső (1) esti dal (1) fidesz (1) Firenze (1) fodrász (1) fordítás (1) galanga (1) galuska (1) gyerekvers (1) hajnal (1) hideg (2) hobbit (1) inkvizció (1) irodalmi ügynök (1) irodalom (1) Iuvenalis (1) Juvenalis (1) kecske zsolt (1) kenguru (1) képviselők (1) kiski (14) kistarcsa (1) kitüntetés (1) kocsma (1) koldulás (1) koldus (1) koldus katekizmus (1) komócsin (1) köszvény (1) kötőhártya-gyulladás (1) közlekedési múzeum (1) Kukorelly Endre (1) lábjegyzet (1) látványmészárszék (1) lecsó (1) lenin (1) leonidász (1) lesötétült (1) mackó (1) május 1. (1) március 15 (1) melegítő (1) momentum (1) műfordítás (1) nagymama (1) nagy élet (1) nátha (1) nej (1) névnap (1) nixon (1) novella (1) ooloo (8) ősember (1) ottbasszamegafene (1) pálinka (1) paprikáskrumpli (1) parkolóőr (1) párt (1) pénz (1) Petőfi (1) portás (2) posta (2) rendőr (1) Robert Capa (1) sár (1) sci-fi (1) slasa (1) Sólyom (1) sör (1) spárta (1) szakszervezet (1) Szatírák (1) személyi (1) szimonidész (1) szonett (1) szverdlov (1) takanéni (1) Tarlós (1) tejföl (1) temetés (1) Török Monika (1) torta (1) tündérnaptár (1) tüntetés (2) turbolya (1) türelmetlen szonett (1) választás (1) város (1) vers (6) verseny (1) zokni (1) zoknyi (1) Címkefelhő

2017.09.25. 12:43 kiskii

Ikrek és Bassano

Már majdnem megírtam a véleményem arról, ahogy az ikrek születtek, de aztán rájöttem, hogy ebben az esetben fokozottan érvényes a mondás, hogy "A vélemény olyan mint a segglyuk, mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra", pláne ha nem is kérdezték. Továbbá meg hogy hogy jövök én ahhoz, hogy beleugassak mások életének szent pillanataiba, mégtovábbább, hogy utólag mi értelme az ilyesminek. 

Így aztán inkább írok arról, hogy a világ tele van templomokkal, melyek építése annyi pénzbe került, amennyiből Európa teljes népességét évtizedekig lehetett volna feltétel nélküli alapjövedelemmel ellátni, és ez a pénz mindössze egy 10%-os adóból és a közvetlen mezőgazdasági termelés hasznából jött össze, ehhez képest mi még egy ótvar kisvasutat is csak lopott, külföldi pénzből tudunk összecsinálni az 55%-os adóteher mellett, és még a középkort nevezzük sötétnek. 

Inkább írok arról, hogy Bassano de Grappa városkája úgy ki van csinosítva, hogy az csuda, minden szép és klappol, friss, tiszta kövezet, újdonatúj vakolat, falfestés, körömollóval nyírt pázsit, valamint összesen öt turista, akik mi voltunk, láthatólag valami olyan városi tanácsot választottak, amelyik képes volt az érdeklistában hátrasorolni a közpénzek ellopásának természetes igényét, még csak az érdekel, mi egyéb történhetett ott, hogy az – emlékeim szerint – mindig nyüzsgő, hangos turistacsoportoktól vidám városkára úgy ráereszkedett a feledés köde, hogy a legjobb étterem 73 asztalából ebédidőben csak a miénk volt foglalt és egyéb személyzet híján a tulaj meg a szakács szolgált fel. 

Itthon pedig van politika, nehezen kerülöm el az ezzel foglalkozó cikkeket, de igyekszem, a még tavaly is meglévő érdeklődés helyett inkább valami undorral vegyes közömbösség fog el amikor nem tudom elég gyorsan bezárni a lapot és végigfut a szemem a líden, de inkább az undor a fő érzelmi töltés. A "legyen már vége ennek" gondolat fészkel az agyamban, pont mint a csillapíthatatlan fejfájás, fülzúgás, reumás fájdalmak esetében, amiről az ember tudja, hogy nem lesz vége csak a halállal, de a kévánás feszt ott motoszkál az agyban, némi különbség, hogy a fülzúgás és a többi elkívánása precízen körülrajzolt vágy, az "ennek" viszont nem, elmosódottak a határvonalai, kezdem egy dologgal, aztán ahogy a dolog széléhez érek, élesebben kezd kirajzolódni egy másik dolog, ami szintén benne kell foglaltassék az ebben-be, és így tovább, és így tovább... szánalom, állítólag Tuvalun keresnek világítótorony-őrt koszt-kvártélyért.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kiski.blog.hu/api/trackback/id/tr8612894788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisa 2017.09.25. 15:55:13

Örülök, hogy nem írtál az ikrekről, így is túl nagy port vert fel a dolog, évtizedes barátságok, elvi-és harcostársi közösségek oszlottak fel emiatt, holottpedig... Ez három ember magánügye, mert az ikrek, ugye, még nem tudnak véleményt nyilvánítani, mindenesetre kívánom nekik, hogy legyen békés, boldog, harmonikus életük, és még az se fontos, szerintem, hogy megtudják, mekkora vihart kavart az érkezésük. Mindenki túlreagálta a témát, és ez nem jó.
A többivel egyetértek, bár Bassano de Grappa-ről még csak nem is hallottam.

hajnalihang 2017.09.25. 18:38:15

:)Én is csak a grappáról.
süti beállítások módosítása