kiski

Most, hogy a szárnyas éjfél ellibbenve továbbszáll
gondbaborult lelkemnek tétova vára felett
lanyha legyintéssel ígérve kivágni csalódott
szívkeserűségemnek szárbaszökő gyökerét,
felserkentem blogba ma rejteni mindama kételyt
mely élete alkonya vártán elönti a férfikebelt.

Ugye milyen gazdag a magyar nyelv, hogy hosszú sorokon át engedi verselni azt is, akinek nincs semmi mondandója?

Friss topikok

  • kiskii: @Bence Aradi: Köszönöm! (2020.03.23. 05:26) Decimus Iunius Iuvenalis első szatírája
  • heptakontanonaéder: @kisa: és melyik buz... oppardon! _MELEG_ prodjúszer óhajtotta megfarkalni szegényt? (és hány kabá... (2017.11.01. 19:28) Marton és banyatank
  • Geo_: Lehet, addig jó nekünk, amíg nem tudjuk a választ... Mert majd jön az új isten: szazad21.blog.hu/2... (2017.10.29. 17:38) Bölcsészek és butászok
  • heptakontanonaéder: bocsika _ÉN_ elég sokat éltem falun. És a "falu szája" tökéletesen képes felmérni az erő- és szexu... (2017.10.28. 20:57) Nemi szerepek
  • heptakontanonaéder: Te csak ne rinyálj, örülj, hogy legalább nem ver! (2017.10.28. 09:24) Szaltó és cipő

Címkék

1968 (1) Áfra János (1) álom (1) altiszt (1) anyák napja (1) autó (1) autodafé (1) az élet értelme (1) balfasz (1) birodalom (1) bor (1) botka (1) bruce willis (1) cineg (1) cipő (1) Coldrex (1) csak a volt (1) család (1) diáklázadás (1) díj (1) egyenruha (1) ellenzék (1) én pártom (1) eper (1) érettségi (1) érték (1) eső (1) esti dal (1) fidesz (1) Firenze (1) fodrász (1) fordítás (1) galanga (1) galuska (1) gyerekvers (1) hajnal (1) hideg (2) hobbit (1) inkvizció (1) irodalmi ügynök (1) irodalom (1) Iuvenalis (1) Juvenalis (1) kecske zsolt (1) kenguru (1) képviselők (1) kiski (14) kistarcsa (1) kitüntetés (1) kocsma (1) koldulás (1) koldus (1) koldus katekizmus (1) komócsin (1) köszvény (1) kötőhártya-gyulladás (1) közlekedési múzeum (1) Kukorelly Endre (1) lábjegyzet (1) látványmészárszék (1) lecsó (1) lenin (1) leonidász (1) lesötétült (1) mackó (1) május 1. (1) március 15 (1) melegítő (1) momentum (1) műfordítás (1) nagymama (1) nagy élet (1) nátha (1) nej (1) névnap (1) nixon (1) novella (1) ooloo (8) ősember (1) ottbasszamegafene (1) pálinka (1) paprikáskrumpli (1) parkolóőr (1) párt (1) pénz (1) Petőfi (1) portás (2) posta (2) rendőr (1) Robert Capa (1) sár (1) sci-fi (1) slasa (1) Sólyom (1) sör (1) spárta (1) szakszervezet (1) Szatírák (1) személyi (1) szimonidész (1) szonett (1) szverdlov (1) takanéni (1) Tarlós (1) tejföl (1) temetés (1) Török Monika (1) torta (1) tündérnaptár (1) tüntetés (2) turbolya (1) türelmetlen szonett (1) választás (1) város (1) vers (6) verseny (1) zokni (1) zoknyi (1) Címkefelhő

2017.10.25. 12:47 kiskii

Gotham Trek

Van az amerikaiakban valami fura, ahogy a bűnözőkre néznek, dalokat, filmeket írnak róluk, általában helyeslően tekintve a súlyosan szociopata figurákra és véres életútjukra. Gondolom, ki kellene vonni a forgalomból a Robin Hood sztorit, és akkor a kölkek nem hinnék, hogy a bűnözők olyan jó fejek. Na persze ha azt nézzük, hogy az országuk java részét kíméletlen népirtással szerezték meg, bár ugye mit is nyom a demokrácia szent zászlaja ellenében a latban az a húsz-harmincmillió indián, akit lemészároltak sűrű igyekezetükben, hogy legyen hol kukoricát termelniük a Bonnie-ra és Clyde-ra nosztaligázó középemberek számára.

Jut eszembe, készül a film a Viszkis rablóról. De ezeket az összefüggéseket és a pszichés defektusrendszert bizonnyal alaposan tanulmányozták már a – szintén amerikai – tudósok, gondolom arra a megállapításra jutva, hogy az emberiség megérett a pusztulásra. 

Nézem a Gotham című sorozat. Zseniális, ahogy egyetlen szereplő se lövi le az ellenségét mint a kutyát, hanem hosszasan társalog a teljesen kiszolgáltatott gonoszdival/hősdivel, mindig épp addig, ameddig az valahogy csak-csak megmenekül. Jó sorozat, ahol a nyaktól tökig vasba öltözött tömeggyilkosnak senki sem lövi a fejét vagy a lábát, kizárólag a páncélját, nehogy már valami baja essék szegénykének. 

Az meg rendben van, hogy sorra támadnak fel a szakszerűen lemészárolt karakterek, különben a második részre sem maradt volna értékelhető szereplő. Meg, gondolom a képregény tökéletesen irracionális figurái jellemének valahogy ki kellett alakulnia, az meg nehezen oldható meg halott alakokkal, viszont a meghalás-feltámadás-meghalás-feltámadás ciklusok valóban képesek kissé megbontani a mentális integritást, példának okáért lásd a Jézus-féle fantasyt. Szóval ahhoz képest, hogy halálra idegesít a sorozat minden szereplőjét vezérlő irracionális viselkedés-struktúra, eléggé élvezem, és előre tartok tőle, hogy a szellemileg kissé visszamaradott Bruce Wayne végül az idegesítően sablonos Batmanné teljesedik ki. De az még odébb van. 

A Star Trek se rossz. Tele van abszolút logikus megoldásokkal. Például amikor a kapitányt elfogják a klingonok, az pont akkor szökik meg és pont arrafelé, amikor és ahol a semmiből megjelenő űrhajó várja. Mert miért is ne arra felé indulna a lehetséges végtelen számú irány közül. Plusz, hogy a csillagközi térben élő medveállatka stressz hatására kiüríti a szervezetéből a benne lévő víz 90%-át. Miért és honnan van benne egyáltalán víz, és hogy éli túl, amikor ebben az állapotban kilövik az űrbe? De előtte a DNS-ét exportálják egy emberbe. Mekkora mák, hogy egy földönkívüli életformának is van DNS-e és az kompatibilis az emberével. Annak idején megpróbáltam megnézni a Star Trek eredeti szériáját, de az első rész közepén feladtam a gyagya sztori és a rémes filmtrükkök miatt, nem beszélve a ma már iskolai mesedaraboknál is ciki színészi játékról. A trükkök és a színészi játék sokat fejlődött ez 50 év alatt.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://kiski.blog.hu/api/trackback/id/tr4213084332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása