kiski

Most, hogy a szárnyas éjfél ellibbenve továbbszáll
gondbaborult lelkemnek tétova vára felett
lanyha legyintéssel ígérve kivágni csalódott
szívkeserűségemnek szárbaszökő gyökerét,
felserkentem blogba ma rejteni mindama kételyt
mely élete alkonya vártán elönti a férfikebelt.

Ugye milyen gazdag a magyar nyelv, hogy hosszú sorokon át engedi verselni azt is, akinek nincs semmi mondandója?

Friss topikok

  • kiskii: @Bence Aradi: Köszönöm! (2020.03.23. 05:26) Decimus Iunius Iuvenalis első szatírája
  • heptakontanonaéder: @kisa: és melyik buz... oppardon! _MELEG_ prodjúszer óhajtotta megfarkalni szegényt? (és hány kabá... (2017.11.01. 19:28) Marton és banyatank
  • Geo_: Lehet, addig jó nekünk, amíg nem tudjuk a választ... Mert majd jön az új isten: szazad21.blog.hu/2... (2017.10.29. 17:38) Bölcsészek és butászok
  • heptakontanonaéder: bocsika _ÉN_ elég sokat éltem falun. És a "falu szája" tökéletesen képes felmérni az erő- és szexu... (2017.10.28. 20:57) Nemi szerepek
  • heptakontanonaéder: Te csak ne rinyálj, örülj, hogy legalább nem ver! (2017.10.28. 09:24) Szaltó és cipő

Címkék

1968 (1) Áfra János (1) álom (1) altiszt (1) anyák napja (1) autó (1) autodafé (1) az élet értelme (1) balfasz (1) birodalom (1) bor (1) botka (1) bruce willis (1) cineg (1) cipő (1) Coldrex (1) csak a volt (1) család (1) diáklázadás (1) díj (1) egyenruha (1) ellenzék (1) én pártom (1) eper (1) érettségi (1) érték (1) eső (1) esti dal (1) fidesz (1) Firenze (1) fodrász (1) fordítás (1) galanga (1) galuska (1) gyerekvers (1) hajnal (1) hideg (2) hobbit (1) inkvizció (1) irodalmi ügynök (1) irodalom (1) Iuvenalis (1) Juvenalis (1) kecske zsolt (1) kenguru (1) képviselők (1) kiski (14) kistarcsa (1) kitüntetés (1) kocsma (1) koldulás (1) koldus (1) koldus katekizmus (1) komócsin (1) köszvény (1) kötőhártya-gyulladás (1) közlekedési múzeum (1) Kukorelly Endre (1) lábjegyzet (1) látványmészárszék (1) lecsó (1) lenin (1) leonidász (1) lesötétült (1) mackó (1) május 1. (1) március 15 (1) melegítő (1) momentum (1) műfordítás (1) nagymama (1) nagy élet (1) nátha (1) nej (1) névnap (1) nixon (1) novella (1) ooloo (8) ősember (1) ottbasszamegafene (1) pálinka (1) paprikáskrumpli (1) parkolóőr (1) párt (1) pénz (1) Petőfi (1) portás (2) posta (2) rendőr (1) Robert Capa (1) sár (1) sci-fi (1) slasa (1) Sólyom (1) sör (1) spárta (1) szakszervezet (1) Szatírák (1) személyi (1) szimonidész (1) szonett (1) szverdlov (1) takanéni (1) Tarlós (1) tejföl (1) temetés (1) Török Monika (1) torta (1) tündérnaptár (1) tüntetés (2) turbolya (1) türelmetlen szonett (1) választás (1) város (1) vers (6) verseny (1) zokni (1) zoknyi (1) Címkefelhő

2017.04.17. 17:05 kiskii

Keresztény és viszket

Hát srácok, nem ti vagytok az elsők ebben a műfajban (v.ö.: Eper és vér), és nem ti lesztek az elsők, akik azt hiszik, a hatalom érzékeny az olyan finom distinkciókra, hogy ti nem gyilkolni, hanem tanulni szeretnétek, mert a hatalom soha nem tanul, viszont szeret gyilkolni.

20170323_133916_1.jpg

Senki ne gondolja tehát, hogy Orbán szájából csak úgy, minden megfontolás nélkül szaladt ki, hogy "a békés és derék keresztény embereknek is viszket már a tenyere", mert ilyesmiket ő nem lelkének magasztos feldúltságában, hanem előre megfontolt szándékkal, különös kegyetlenséggel, aljas indokból és/vagy anyagi haszonszerzés céljából szokott mondani. Az, hogy ezt a kijelentést a maga szokott otrombaságában pont azon a napon tette, amikor tisztességes magyar kormányfő a "békés, derék keresztény emberek" kifejezést semmiképpen nem használja, de egyéb szót is csak kezével födve ejt ki, nem kell meglepődni, nem kell mögé zsidóellenes hátteret képzelni, okosabb ő ennél, ha a híveit pogromra akarja hergelni, nyíltabban fogalmaz, hisz ismeri az ő szellemi képességeiket. Ez csak arról szól, hogy a CEU örvén kibontakozott és egyelőre szűnni nem akaró fiatalok gyülekezéseire kiadta a kilövési engedélyt, és nem átvitt értelemben.

A fiatal tüntetőket utcára vivők most tehát stratégiai döntés előtt állnak: felveszik-e a kesztyűt vagy meghátrálnak, hogy a provokátorok és/vagy a támadók ellenség nélkül maradjanak a harcmezőn. Viszont hátrálásra egyszerűen nincs képességük, tekintve hogy az általuk egybehívott, permanensen enyhe fokban alkoholos befolyásoltság alatt álló tömeg semmiféle katonai kiképzést nem kapott, vagyis szervezett visszavonulást velük nem lehet végrehajtani.

Vegyük át: jönnek a faluról idebuszoztatott közmunkások, mert nekik kötelező békemenni, amikor megkapják az ukázt. Beállnak a Bayer és a Bencsik mögé, oszt elindulnak az Oktogonnál békésen bulizó ifjúság irányába. Az ifjúság erre

a.) szerteszéled az összes mellékutcákba és a Hősök terén folytatja a bulit. Bayerék meg örömünnepet álmélkodnak az Oktogonon.

b.) folytatja a bulit, csak ötven CÖF mellényes egyetemista keveredik a békemenők közé és osztogatja a szórólapot, hogy Orbán Viktor 500 darab 20.000 forintos Erzsébet utalványt oszt ki a Lendvay utcában a Békemenet résztvevőinek; szép térkép arról, hogy lehet az Andrássyról a Lendvayba jutni. Az a harminc hülye, aki ezek után is a Bayerék után nyomul, megérdemli, hogy az Oktogonnál adjanak neki egy doboz sört.

c.) nekilódul és elveri a Békemenet szervezőit plusz a savazós bácsit, aztán leüli a fejenként húsz évét a Csillagban.

Vagy nem a Békemenet jön, hanem a vasárnapi (hétfői, keddi... k ...szombati) meccs után Újpestről és az Üllőiről érkezik két-kétezer fiatal nemegyetemista és kalapáccsal veri nyomorékká a menekülő egyetemistákat, akik még a kórházi ágyon kapják meg a bírótól 20-20 évüket.

De a scifi forgatókönyvektől eltekintve nem is tudom pontosan hol is kellene kezdeni a kesztyű felvételét. Az viszonylag szoft megoldásnak tetszik, ha az egyetemisták holnaptól nem engednék be az egyetemre a kancellárt, aki azután, hogy a rendőrök mégis bekísérték, nem talál bútort az irodájában. És másnap ugyanez.

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://kiski.blog.hu/api/trackback/id/tr10012432447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BRAAJEN 2017.04.17. 18:00:48

felhívás táncra...

Dummy Druggist 2017.04.18. 08:39:55

"...Ez csak arról szól, hogy a CEU örvén kibontakozott és egyelőre szűnni nem akaró fiatalok gyülekezéseire kiadta a kilövési engedélyt, és nem átvitt értelemben..."

Ez esetben Orbán csak sietteti saját bukását.
Voltak hírek korábban, külföldi titkosszolgálati lejárató akcióról.
CIA, piszkos ügyek főosztálya?
süti beállítások módosítása